Je Berhinger DX 2000 USB mengtafel koppelen met RadioDJ. Stop dromen en maak het waar!

Professionele radio studios gebruiken het, één druk op de knop of schuiven de fader open en de muziek start. Maar ja die hebben een budget waar wij alleen maar van kunnen dromen.

Via deze slimme microprocessor gestuurde unit kan je een mengpaneel met RadioDJ (tot versie 1.8.2.0*) koppelen met je computer.

Elke ingang (4 stuks) kan je een functie geven bijvoorbeeld starten van de main player of een cart player.

De ingangen bestaan uit vrouwelijke tulp aansluitingen die goedkoop te verkrijgen zijn. Elke ingang is spannings- gestuurde die onder andere op een Berhinger DX 2000 USB aan gesloten kan worden.

Indien je knop of fader een puls geeft vertaald de software dit naar een commando die via de meegeleverde USB kabel aan je computer wordt doorgegeven. Via de plugin van RadioDJ kan je elke gewenste functie koppelen. De benodigde spanning komt via de USB aansluiting, er is dus geen externe voedingsbron nodig.

Tot 4 knop / faderstarts, 100% geintegreert met je mengpaneel zonder ingrijpende veranderingen!

Installatie is eenvoudig:
Kopieer de meegeleverde plugin (met dank aan Bart van Dommelen) naar de plugin map van RadioDJ, start RadioDJ op en ga naar plugins. Kies GPIO en geef op welke welke com poort er gebruikt word en kies 9600 als baudrate. Kies welke functies je aan welke ingang wil hebben. Sla dit op en herstart RadioDJ. En klaar ben je!

Het kastje is via ons verkrijgbaar en kost € 125,- inclusief software.

* Latere versies van RadioDJ werken helaas niet omdat plugins (externe software) niet meer ondersteunt worden (met dank aan de auteur).

Installatie handleiding

1. Sluit het kasje aan op een USB aansluiting van je computer. Als windows hem zelf detecteert zie je bij “poorten" een USB-SERIAL staan. Windows heeft deze een com poort gegeven onthoudt dit nummer. Als windows het niet herkend moet je het onbekende apparaat even naar de driver laten zoeken.

2. Zorg dat radioDJ is afgesloten en kopieer “Plugin_GPIO.dll" naar de Plugins directory van RadioDJ.

3. Herstart radioDJ en ga naar “plugins" daar zie je GPIO Controller staan. Selecteer deze en druk op “settings".

4. Configureer de plugin, bij Serial Port selecteer je de compoort die windows aan het kasje heeft gegeven. Geef 9600 op in het veld daarachter.

5. Nu kan je opties aan input 1 tot 6 geven, sla dit op en herstart radioDJ.

6. Als radioDJ herstart is ga je weer naar plugins en kies je de GPIO Controller en druk weer op settings. Vervolgens klik je op “test". Je kan nu alle ingangen testen.