radio stream server NederlandJouw eigen internet radiostation via onze radio stream server.
G
een contract & geen datalimiet

Waarom iets betalen dat je niet nodig heb? Betaal alleen voor wat jij hebben wil en niet wat een ander vindt dat je moet hebben. Daarom kun je zelf bepalen wat je nodig heb en en eigen pakket samenstellen met de opties die jij nodig heb.

Betaal je 12 maanden tegelijk dan krijg je boven op de toch al lage prijs ook nog eens een leuke korting! Onze servers staan in Nederland waardoor snelheid en kwaliteit gegarandeerd is.

Van 50 tot 499 luisteraars, met of zonder een autoDJ wij regelen het snel en goedkoop voor u.

MP3 streaming pakket Voorbeeld 1

Slots: 50
AutoDJ: geen
Datalimiet:  geen
Kwaliteit: 192 kbs

€ 6,49 p/m*

* Bij jaarbetaling, bij betaling per 3 maanden € 7,99 p/m

radio stream server bestellen

MP3 streaming pakket Voorbeeld 2

Slots: 50
AutoDJ: 2000Mb
Datalimiet:  geen
Kwaliteit: 192 kbs

€ 8,99 p/m*

* Bij jaarbetaling, bij betaling per 3 maanden € 10,00 p/m
  radio stream server bestellen

MP3 streaming pakket Voorbeeld 3

Slots: 50
AutoDJ: 5000Mb
Datalimiet:  geen
Kwaliteit: 192 kbs

€ 11,44 p/m*

* Bij jaarbetaling, bij betaling per 3 maanden € 12,45 p/m
  radio stream server bestellen

Hoe bepaal je wat je nodig heb:

  1. Aantal luisteraars
  2. Heb je een autoDJ nodig, zoja hoe groot
  3. Kwaliteit
  4. Snelheid
  5. Auteursrechten

Luisteraars

Als eerste is het van belang om te bepalen hoeveel luisteraars er maximaal tegelijk kunnen luisteren, dit heet slots. Internet radio werkt wat anders dan een zender, de limiet zijn de aantal luisteraars die tegelijk kunnen luisteren. Per luisteraar heb je een slot nodig. Heb je 50 slots dan kunnen er 50 luisteraars tegelijk luisteren, nummer 51 kan dan niet luisteren!

AutoDJ

Het beste is als je zelf een nonstop systeem heb draaien thuis op je computer die de muziek verzocht als er geen gepresenteerde programma’s zijn. Er zijn veel software pakketten die dit kunnen, zoals sam broadcaster maar het kan ook gratis. Het programma RadioDJ (gebruik versie 1.8.2.0 niet hoger! We worden namelijk geen plugins meer ondersteunt in de nieuwe versies) is een mooi en veelzijdig programma dat geheel kosteloos is. Het installeren is wel even wat lastiger maar dan heb je ook wat, natuurlijk kunnen wij u tegen een kleine vergoeding daar ook mee helpen. Het voordeel van een eigen systeem is dat je een format maken zodat je radio een eigen gezicht krijgt.

Wil je dit niet dan kan onze server ook de nonstop voor zijn rekening nemen via onze autoDJ. Je muziek uploaden we naar onze server, en de server gaat willekeurig de muziek draaien. Afhankelijk van de hoeveelheid muziek je wilt draaien heb je meer of minder opslag ruimte nodig.

Kwaliteit

De geluidskwaliteit wordt uitgedrukt in kbs, hoe lager deze is hoe minder het klinkt maar ook hoe minder data er via de server loopt. Daarom kan je bij veel aanbieders maar tot 128 kbs uitzenden, dit klinkt op zich wel redelijk maar is lang niet af. Bij ons kan je standaard tot 192 kbs uitzenden met een sampelrate van 44100, wil je minder dan mag dat natuurlijk ook.

Snelheid

Onze radio stream servers staan in Nederland en niet zoals bij de meeste ergens ver weg. Hierdoor is de data snel waar het wezen moet, zonder onnodige vertragingen. Ook kunnen we hierdoor snel op storingen reageren mocht het een keer nodig zijn zonder dat we met tijdzones te maken hebben.

Informatie over auteursrechten

Het gebruikte platform is Shoutcast 1, de kosten van de auteursrechten instanties kunnen hierdoor namelijk fors lager uitvallen. Dankzij Shoutcast kan men monitoren hoeveel luisteraars u heeft. Normaal gaan ze uit van het maximale tarief, hierdoor de kosten per maand dankzij Shoutcast fors lager uitvallen. Dit voordeel heeft u niet met Centovacast!

Als je auteursrechtelijk beschermde muziek dien je een overeenkomst te hebben met de instantie die deze rechten incasseert. In Nederland zijn dat de Buma/Stemra en Sena. In België is dit SABAM en SIMIM (IFPI Belgium).

Als je station commercieel is (reclame uitzend en/of reclame op de website heeft) of 500 slot (of meer) heeft dan gelden er hogere tarieven. De kosten van de auteursrechten zitten niet in de maandelijkse kosten inbegrepen!