Onze streams werken op HTTP & HTTPS.
Ook in Google Chrome & Android werkt je stream!


Internet radio stream

Alles in 1: internet radio pakket
goedkoop zelf internet radio maken

OK, je wilt een internetradio station beginnen, er komt nogal wat bij kijken! Je hebt natuurlijk een studio en muziek nodig, maar je luisteraars moeten je kunnen horen en zien op het internet.

De meeste realiseren het zich niet maar een website maak je niet even snel. Zeker als je professioneel voor de dag wil komen. Meer dan de helft van de bezoekers komt via een smartphone op je website en moet dus daarop goed zichtbaar zijn. Er speciaal één voor je laten laten maken kost veel geld!

Je moet aan zoveel dingen denken: een live player, scripts voor diverse players, beveiliging, welke plaat er, welke DJ draait er nu en komt er straks, je Facebook integreren en dat moet ook allemaal werken op alle computers, mobiele apparaten , ipads, smartphones enz..

Website internet radio

Stop, rustig, haal even adem en laat het los. Ga je bezig houden met het maken van radio en laat de rest aan ons over.

Sinds 2014 is er een doordacht radio pakket waar alles al inzit, je kan gelijk met je hobby beginnen. Je website is bereikbaar op je eigen .nl domein naam (bv 123radiostream.nl) compleet met alle snufjes speciaal gemaakt voor internet radio stations. Je kan zelf eenvoudig je programmering, foto’s en je DJ informatie online zetten.

En wel zo duidelijk, alles zit in één vast maandbedrag op de auteursrechten (Buma, Sena etc) na.

» Toegang tot stream control panel
» Toegang tot website control panel
» Website hosting (normaal € 71,- / jaar)
» Je eigen .nl domein naam (normaal € 11,95 / jaar)
» 25 slots streaming pakket (192Kbps)
» Keuze tussen MP3 of ACC+ streaming
» Een complete professionele website
» https versleuteling website (slotje in je browser)
» Stream via https & http

€ 22,45 per maand*

Setup kosten € 39,95 éénmalig.
Let op: je gaat een overeenkomst aan van minimaal 12 maanden
* Prijs bij betaling van 12 maanden in één keer.

» Slots: 50 (192Kbps) + € 3,98
» Slots: 100 (192Kbps) + € 10,95

AutoDJ met een autoDj hebben DJ’s een eigen login!

Auto-DJ: 2000 MB + € 5,95
Auto-DJ: 5000 6000 MB + € 9,99
Auto-DJ: 10000 12000 MB + € 16,50

Dagelijkse backup van de website + € 2,95
Update’s & nieuwe snufjes van de website + € 5,00
E-mail adres + webmail (online bekijken) + € 2,50
Domein naam geen .nl (com, org, net of EU) € 6,- (per jaar)

Chat room + € 5,00 (setup kosten € 35,- éénmalig)

Geïntegreerde functies:

Ik schreef het al, alles wat je nodig hebt zit in de site. Een kleine opsomming van de mogelijkheden:

» Welke DJ is er live
» Welke DJ komt er straks
» Koppeling naar Facebook
» Web live player (ook pop out)
» Titel van de plaat die nu draait
» Hoesje welke plaat er nu draait
» Welke 5 platen zijn er recent gedraaid
» Audio players links (iphone, winamp enz.)

» Eenvoudig plaatjes met teksten in je zijbalk plaatsen
» Geschikt voor mobiele apparaten (responsieve)
» Contact pagina
» Verzoekje aanvraag formulier
» Analoge of digitale klok op je website
» Zelf knoppen maken (bv DJ’s gezocht)
» Geschikt voor mobiele apparaten (responsieve)
» Statistieken van je bezoekers per dag en maand

Kortom zelf internet radio maken was nog nooit zo eenvoudig want alles wat je nodig hebt zit er in. Het enige dat je nog moet doen is de site aanpassen met je eigen teksten, programma’s & DJ’s. Je moet wel zelf een auteursrechten licentie regelen, die hebt je nodig om muziek via het internet te mogen uitzenden.

De website is door ons op maat geschreven voor ons internet stream pakket. Het draait op het populaire CMS platform WordPress, hierdoor heb je de mogelijkheid om op eenvoudige wijze een website te bouwen die je radiostation verdiend die ook nog eens goed gevonden wordt door Google.

Dankzij onze ervaring heeft u een professionele website met alles wat je nodig hebt om goed voor de dag te komen. En mis je iets dan mag je het ons altijd laten weten!

Moet ik zelf nog iets doen?
Jazeker! Je website moet nog worden opmaakt, denk aan de programmering, je dj’s enz.. Daarnaast dien je zelf de afbeelding boven in de website te maken en natuurlijk de teksten schrijven.

Het paneel is onderverdeelt in tabjes waardoor het zeer overzichtelijk is. Kleuren, letter grote, type menu, volgorde, achtergrond kleur of afbeelding welke VU meter je wilt, of je de laatst gedraaide platen wilt tonen en nog veel meer.

Aan jou wens aan te passen:
Je website moet er natuurlijk uitspringen, je wilt immers opvallen, Daarom kan je zelf eenvoudig bepalen wat je wilt en vervolgens in het handige instellings paneel.

Hierdoor is jou website geen eenheidsworst, jij maak een site die je voor ogen heb. En het is pas klaar als je tevreden bent.

Wil je zien wat andere er van gemaakt hebben en hoe verschillend ze zijn? Kijk hier.

Hoe kunnen we het doen voor dat geld?!

Dat is de meeste gestelde vraag, wel eigenlijk kan het niet voor dit lage bedrag. Er zijn wel een paar spelregels aan verbonden: Je krijgt een gebruikers recht van de website, je huurt dus de website en dat kan alleen als je bij ons het complete pakket afneemt.

De minimale looptijd van de dienst is 1 jaar en de prijs is bij een jaarbetaling. Natuurlijk kan je ook per maand, 3 maanden of 6 maanden betalen, er komen dan wel iets aan kosten bij voor de boekhouding en iDEAL kosten te dekken.

Betekenis van gebruikte termen

Slots
Één slots staat voor een luisteraar, 25 slots betekent dat er 25 luisteraars tegelijk naar je station kunnen luisteren.

AutoDJ
De autoDJ zit geïntegreerd in onze server, je kan muziek uploaden dat via deze autoDj wordt afgespeeld. Handig als er bijvoorbeeld geen DJ aanwezig is of je internetverbinding uitvalt. Ook kan je er bijvoorbeeld de nacht programmering mee invullen, je station moet immers wel 24 uur per dag, 7 dagen in de week in de lucht zijn.

Met een autoDJ kan je tevens al je DJ’s een eigen login geven, deze login kan je ook weer eenvoudig in trekken wat handig is als er problemen ontstaan met een DJ.

Ander voordeel is dat als er gewisseld wordt van DJ 1 naar DJ 2 de autoDJ er voor zorgt dat de stream on-line blijft. Zonder autodj gaat je stream uit als er gewisseld wordt van DJ 1 naar DJ 2 met als nadeel dat al je luisteraars verbroken worden.

Kbps
Dit staat voor Kilobit per seconde, de hoeveelheid data waar muziek in wordt omgezet per seconde. Vuistregel is dat, hoe hoger die is hoe beter het geluid is. Maar er spelen meer dingen mee. De nieuwe Codecs gaan steeds efficiënter om met compressie dan bijvoorbeeld mp3 (wat uit de jaren 80 stamt). Denk aan een ACC+ wat ook voor DAB+ gebruikt wordt, 128 Kbps is qua kwaliteit vergelijkbaar met 320 Kbps mp3.